fbpx

Oxigenoterapia hiperbara

solicita o programare

Dintre toate elementele chimice, oxigenul (O2) este cel mai important pentru corpul uman. Celulele obtin energie din oxigen si glucoza luata din alimente. Fara oxigen nu putem supravietui decat cateva minute, deoarece, aproape toate activitatile corpului depind de prezenta oxigenului in concentratie normala in toate tesuturile.

Terapia cu oxigen hiperbaric, cunoscuta si ca oxigenoterapie hiperbara, este o metoda de tratament in care pacientul este expus la oxigen pur 100%, la o presiune constanta de 2-3 atmosfere, intr-o camera hiperbara de uz medical.

Terapia cu oxigen hiperbaric creste nivelul oxigenului atat in eritrocite (globulele rosii), cat si in plasma, putand fi astfel transportat in tesuturi foarte rapid si in concentratie mare, avand ca efect reducerea hipoxiei (cresterea saturatiei oxigenului (O2) si reducerea dioxidului de carbon – CO2).

Clinica de Medicina Functionala si Integrativa Verithera este dotata cu o camera hiperbara performanta, de uz medical, care asigura oxigen pur 100%, fiind unica in Bucuresti.

Cum abordam protocolul de tratament la Clinica Verithera

Tratamentele nu se fac in urgenta

Echipa medicala se concentreaza pe intelegerea cazuisticii fiecarui pacient, acordandu-i timp suficient, de calitate, pentru a detecta cauzele profunde ale problemelor sale de sanatate, pentru a analiza istoricul si dosarul medical si apoi a prescrie terapii complementare adaptate nevoilor fiecaruia.

Tratamentele sunt personalizate, fiind bazate pe:

1. Evaluarea holistica (globala) a pacientului

Constienti ca fiecare persoana este unica, medicii clinicii trateaza fiecare pacient la nivel individual. 

Pentru a oferi solutii personalizate de tratament, mediciianalizeaza fiecare pacient ca pe un intreg, luand in considerare toti factorii care ii pot afecta starea de sanatate: istoricului medical, simptomele, tratamentele urmate, antecedentele  heredo-colaterale, factorii genetici, de mediu, emotionali si regimului alimentar. 

De asemenea, medicii Clinicii Verithera recomanda pecientului efectuarea unei serii investigatii medicale (analize sanguine, imagistice) care sa ajute la tratarea corecta a problemei de sanatate.

Pe baza acestei anamneze complexe a pacientului, in functie de conditiile specifice ale acestuia, medicul stabileste:

 • daca pacientul este eligibil pentru a efectua terapia hiperbara (daca pacientul nu prezinta contraindicatii in aplicarea terapiei);
 • parametri operationali: presiunea oxigenului, durata sedintei si numarul de sedinte recomandate, astfel incat terapia cu oxigen hiperbar sa fie integrata sigur si efcient altor tratamente urmate de pacient.

2. Utilizarea unei camere hiperbare performantade tip monoplace, care asigura tratarea individuala a fiecarui pacient.

Tehnologia apartine producatorului american Perry Baromedical, numarul 1 in SUA si unul dintre cei mai buni producatori mondiali de camere hiperbare monoplace.

Camera hiperbara disponibila la Clinica Verithera ofera posibilitatea de a ajusta parametri dispozitivului: presiunea, durata in functie de nevoile specifice si contextul medical al fiecarui pacient.

Beneficii oxigenoterapie hiperbara (HBOT)

HBOT contribuie la:

 • cresterea oxigenului la nivel celular;
 • stimularea capacitatii de regenerare a organismului si de refacere a functiilor celulare normale;
 • reducerea edemelor;
 • imbunatatirea circulatiei sanguine si a drenajului limfatic;
 • imbunatatirea angiogenezei normale (dezvoltarea de noi vase sanguine in tesuturile hipoxice);
 • activarea proceselor de vindecare a ranilor si refacere a tesuturilor;
 • reducerea riscului de infectii si amputari in cazul ulcerului piciorului diabetic;
 • stimularea regenerarii osoase, prin favorizarea osteogenezei;
 • imbunatatirea capacitatii bacteriocide si bacteriostatice a organismului;
 • stimularea activitatii cerebrale (creste capacitatea de invatare si de memorare), accelereaza recuperarea pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral si imbunatateste functiile neurologice in afectiuni neurovegetative cum ar fi boala Alzheimer sau Parkinson;
 • eliminarea substantelor toxice si reducerea efectelor acestora;
 • reducerea inflamatiilor, inclusiv a celor de cauza imuna (ex.: in psoriazis);
 • atenuarea leziunilor de reperfuzie (leziuni de reoxigenare);
 • ameliorarea afectiunilor oftalmologice si a complicatiilor oculare (ex.: glaucom, cataracta, ocluzia arterei retiniene centrale – CRAO) cauzate de diabet, infectii, intoxicatii, leziuni, afectiuni degenerative sau radioterapie;  
 • imbunatatirea sistemului de aparare antioxidanta a organismului;
 • incetinirea procesului de imbatranire a intregului organism (antiaging); 

Durata:  90-110 minute

Specialist: Medic specialist medicina interna

Solicita o programare

Alege serviciul dorit si vei fi contactat in cel mai scurt timp de un reprezentant Verithera.
Contacteaza-ne in call center pentru a stabili detaliile consultatiei tale.