Oxigenoterapia hiperbara

solicita o programare

Dintre toate elementele chimice, oxigenul (O2) este cel mai important pentru corpul uman. Celulele obtin energie din oxigen si glucoza luata din alimente. Fara oxigen nu putem supravietui decat cateva minute, deoarece, aproape toate activitatile corpului depind de prezenta oxigenului in concentratie normala in toate tesuturile.

Terapia cu oxigen hiperbaric, cunoscuta si ca oxigenoterapie hiperbara, este o metoda de tratament in care pacientul este expus la oxigen pur 100%, la o presiune constanta de cel putin 3 atmosfere, intr-o camera hiperbara de uz medical.

Terapia cu oxigen hiperbaric creste nivelul oxigenului atat in eritrocite (globulele rosii), cat si in plasma, putand fi astfel transportat in tesuturi foarte rapid si in concentratie mare, avand ca efect reducerea hipoxiei (cresterea saturatiei oxigenului (O2) si reducerea dioxidului de carbon – CO2).

Clinica de Medicina Functionala si Integrativa Verithera este dotata cu o camera hiperbara performanta, de uz medical, care asigura oxigen pur 100% la o presiune constanta de pana la 6 atmosfere, fiind unica in Bucuresti.

Tehnologia apartine producatorului american Perry Baromedical, numarul 1 in SUA si unul dintre cei mai buni producatori mondiali de camere hiperbare monoplace (camera care asigura tratarea individuala a fiecarui pacient).

Beneficii oxigenoterapie hiperbara (HBOT)

HBOT contribuie la:

 • cresterea oxigenului la nivel celular;
 • stimularea capacitatii de regenerare a organismului si de refacere a functiilor celulare normale;
 • reducerea edemelor;
 • imbunatatirea circulatiei sanguine si a drenajului limfatic;
 • imbunatatirea angiogenezei normale (dezvoltarea de noi vase sanguine in tesuturile hipoxice);
 • activarea proceselor de vindecare a ranilor si refacere a tesuturilor;
 • reducerea riscului de infectii si amputari in cazul ulcerului piciorului diabetic;
 • stimularea regenerarii osoase, prin favorizarea osteogenezei;
 • imbunatatirea capacitatii bacteriocide si bacteriostatice a organismului;
 • stimularea activitatii cerebrale (creste capacitatea de invatare si de memorare), accelereaza recuperarea pacientilor care au suferit un accident vascular cerebral si imbunatateste functiile neurologice in afectiuni neurovegetative cum ar fi boala Alzheimer sau Parkinson;
 • eliminarea substantelor toxice si reducerea efectelor acestora;
 • reducerea inflamatiilor, inclusiv a celor de cauza imuna (ex.: in psoriazis);
 • atenuarea leziunilor de reperfuzie (leziuni de reoxigenare);
 • ameliorarea afectiunilor oftalmologice si a complicatiilor oculare (ex.: glaucom, cataracta, ocluzia arterei retiniene centrale – CRAO) cauzate de diabet, infectii, intoxicatii, leziuni, afectiuni degenerative sau radioterapie;  
 • imbunatatirea sistemului de aparare antioxidanta a organismului;
 • incetinirea procesului de imbatranire a intregului organism (antiaging); 

Terapia cu oxigen hiperbaric este indicata in tratarea unei game largi de afectiuni respiratorii, cardiovasculare, circulatorii, neurologice, imunitare, osteo-articulare, infectioase, digestive, hematologice, ORL, stomatologice, oftalmologice, oncologice, metabolice, intoxicatia cu monoxid de carbon dar si in arsuri grave, rani, boala de decompresie, precum si in medicina sportiva (tratarea traumatismelor articulare ale oaselor mainii si picioarelor cu risc de osteonecroza, ischemiilor acute periferice, contuziilor, entorselor, durerilor musculare, leziunilor de tesuturi moi si grabirea recuperarii dupa accidentari sau antrenamente intense).

Terapia cu oxigen hiperbaric este o procedura ce poate fi recomandata de medic fie ca un tratament de sine statator sau inclusa intr-un program de tratament complementar.

Pentru utilizarea acestei terapii intr-un mod cat mai eficient, este necesara o consultatie preliminara. Pe baza analizei holistice a pacientului, medicul  stabileste daca pacientul este eligibil pentru a efectua terapia hiperbara precum si parametrii operationali (presiunea oxigenului, durata sedintei si numarul de sedinte), in functie de conditiile specifice ale fiecarui pacient.

Procedura este non-invaziva si nedureroasa.

Numarul de sedinte necesare, precum si intervalul optim intre sedinte poate varia, in functie de starea de sanatate si de obiectivele terapeutice stabilite pentru fiecare pacient.

Oxigenoterapia hiperbara (HBOT) – beneficii dovedite in recuperarea post COVID-19

Oxigenoterapia hiperbara are beneficii dovedite si in recuperarea pacientilor care au suferit de infectia COVID-19 sau in cazul celor cu fibroza pulmonara, o afectiune cronica rara, de cauza necunoscuta, care afecteaza ambii plamani, provocand cicatrizarea tesuturilor. 

Ministerul Sanatatii din Romania a recunoscut oficial camerele hiperbare care asigura oxigen la o presiune de cel putin 2 atmosfere drept dispozitive medicale destinate recuperarii pacientilor care au ramas cu sechele in urma infectiei COVID-19.

Durata:  90-110 minute

Specialist: Medic specialist recuperare medicala

Solicita o programare

Alege serviciul dorit si vei fi contactat in cel mai scurt timp de un reprezentant Verithera.
Contacteaza-ne in call center pentru a stabili detaliile consultatiei tale.