fbpx

Psihoterapie & patient health coaching

solicita o programare

Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar situat la granita dintre medicina si psihologie, ce are ca scop imbunatatirea sanatatii mentale a pacientilor, echilibrarea lor emotionala, precum si tratarea anumitor tulburari psihologice si comportamente disfunctionale. Exista mai multe tehnici de psihoterapie (cognitiva, rationala emotionala, focala, integrativa) prin care pacientul este ajutat sa inteleaga cauzele care ii determina anumite stari si dezechilibre, sa le constientizeze si sa lucreze activ la rezolvarea acestora.

Psihoterapia integrativa este un tip de terapie  personalizata care include abordari si metode diverse de tratament, scopul fiind starea de bine si echilibrul psihoemotional al pacientului.

Psihoterapia integrativa se bazeaza pe o intelegere unitara a fiintei umane, in toata complexitatea ei structurala si functionala. Evaluarea si tratamentul pacientului se realizeaza la nivel psihologic, cognitiv, emotional, spiritual, in contextul familial si social al acestuia. Relatia terapeutica dintre pacient si psihoterapeut are un rol extrem de important si in psihoterapia integrativa, realizandu-se intr-un mediu de armonie constructiv, ce incurajeaza vindecarea.

Psihoterapia ajuta la identificarea cauzelor si mecanismelor care provoaca probleme precum depresie, anxietate, nesiguranta, tulburari de comportament etc. si s-a dovedit eficienta in gestionarea emotiilor, conflictelor sau a unor traume psihice, in exprimarea nevoilor personale, eliberarea unor blocaje in dezvoltarea personala, precum stima de sine scazuta, lipsa unui scop, incapacitatea de a lua decizii, in echilibrarea emotionala a pacientilor care sufera de afectiuni cronice, oncologice etc. Cu cat mai devreme identificam si intelegem cauzele si modul de abordare a problemelor care ne impiedica sa ne dezvoltam in armonie cu dorintele si abilitatile noastre, cu atat vom avea mai mult timp sa ne bucuram de o viata sanatoasa si echilibrata.

Patient coaching-ul completeaza psihoterapia sau poate fi o abordare de sine statatoare. Poate fi definit ca un program de mentorat pentru pacienti, prin care acestia sunt educati si sprijiniti  de un specialist pentru a dobandi cunostintele, abilitatile, instrumentele si increderea necesare pentru a-si ingriji mai bine si continuu propria sanatate, pentru a preveni complicatiile si pentru a obtine rezultatele dorite.

Durata: 60 minute

Specialist: Psihoterapeut

Solicita o programare

Alege serviciul dorit si vei fi contactat in cel mai scurt timp de un reprezentant Verithera.
Contacteaza-ne in call center pentru a stabili detaliile consultatiei tale.