fbpx

Ozonul (O3) este un gaz instabil format din trei atomi de oxigen care, in organism se degradeaza rapid in O2, format din doi atomi. In aceasta reactie se elibereaza o cantitate mare de energie, ajutand astfel la desfasurarea unor procese care stau la baza efectelor benefice ale ozonoterapiei.

Ozonoterapia este utilizata si studiata in intreaga lume de peste un secol.

Ozonoterapia prin autohemotransfuzie este o procedura me­dicala care se realizeaza prin recoltarea unei cantitati predeterminate de sange (intre 50 si 150 de ml) de la pacient, care apoi se reintroduce intravenos in organismul acestuia, imbogatit cu un amestec de 95% oxigen si 5% ozon medicinal (O3), pentru a obtine efec­te terapeutice benefice in afectiuni acute si cronice.

Terapia poate fi utilizata si in preventie, oferind un plus de energie, vitalitate si potentand starea de bine generala.

In plus, la Clinica Verithera, ozonoterapia se mai poate administra si prin urmatoarele tehnici terapeutice acreditate si certificate:

 • administrarea intraarticulara, subcutanata si intra­musculara;
 • insuflarea intr-o cavi­tate a corpului (nas, gura, rect sau vagin);

Terapia cu ozon este efectuata de catre un medic care stabileste oportunitatea terapiei, metoda de administrare, doza si numarul de sedinte necesare, in functie de starea generala de sanatate, de varsta si de afectiunile pacientului.

Aparatul de ozonoterapie utilizat la clinica Verithera provine de la Habb Herrmann, unul dintre cei mai mari producatori de profil din Germania.

Utilizarea ozonului medical contribuie la:

 • modularea sistemului imunitar;
 • imbunatatirea circulatiei sangelui;
 • cresterea nivelului de oxigen si eliberarea acestuia in tesuturi;
 • cresterea energiei celulare (adenozin trifosfat – ATP) si a functiilor  mitocondriilor;
 • vindecarea mai rapida a ranilor si regenerarea tesuturilor;
 • imbunatatirea actiunii antinfectioase a organismului (efect bactercid, virustatic, fungicid);
 • reducerea radicalilor liberi implicati intr-un numar mare de boli (ateroscleroza, diabet, cancer);
 • reducerea efectelor imbatranirii (efect anti-aging);
 • reducerea factorilor proinflamatori si a perceptiei durerii;
 • sustinerea efectelor benefice ale tratamentelor oncologice prin efecte de modulare imunitara, reducerea hipoxiei tumorale, imbunatatirea procesului de vindecare dupa interventii chirurgicale sau radioterapie;
 • reducerea hiperglicemiei prin imbunatatirea ratei de absorbtie a glucozei in tesuturi.

Indicatii pentru terapia cu ozon

Ozonoterapia poate fi utilizata ca tratament de sine statator sau ca tratament complementar intr-un numar mare de afectiuni cardiovasculare, osteo-articulare (ex.:  hernie de disc acuta), imunitare (herpes, zona zoster), gastrointestinale, neurologice (ex.: Parkinson, Alzheimer, scleroza multipla), respiratorii, urogenitale, endocrine,  alergii, ORL, oculare, oncologice, dermatologice, dar si in detoxifiere, diabet, recuperare dupa interventii chirurgicale, dureri cronice, terapii antiaging, reducerea efectelor negative ale unor medicamente folosite in chimioterapie.

Durata: 30 minute

Specialist: Medic specialist medicina interna

Solicita o programare

Alege serviciul dorit si vei fi contactat in cel mai scurt timp de un reprezentant Verithera.
Contacteaza-ne in call center pentru a stabili detaliile consultatiei tale.