fbpx

Servicii medicale si terapii complementare

In Clinica de Medicina Functionala si Integrativa Verithera oferim servicii medicale si terapii complementare care includ:

  • consultatii de medicina functionala si integrativa;
  • fitoterapie stiintifica;
  • oxigenoterapie in camera hiperbara medicala performanta;
  • ozonoterapie;
  • terapie intravenoasa cu nutrienti;
  • consultatii de nutritie si boli metabolice;
  • acupunctura;
  • psihoterapie si health coaching;
  • teste: de nutrigenetica, de microbiom.

Echipa Verithera este formata din medici specialisti: medicina interna, medici specialisti in diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, psihoterapeuti si alti terapeuti certificati, capabili sa ofere solutii de tratament personalizate, bazate pe competenta profesionala, dedicare, responsabilitate, respect si empatie fata de pacient.

Consultatie de medicina functionala si integrativa

Fiecarui pacient care ajunge in clinica noastra, fie pentru tratarea unei afectiuni sau pentru preventie, i se recomanda o consultatie medicala initiala minutioasa si comprehensiva.

Oxigenoterapia hiperbara

Dintre toate elementele chimice, oxigenul este cel mai important pentru corpul uman. Celulele obtin energie din oxigen si glucoza luata din alimente.

Fara oxigen nu putem supravietui decat cateva minute, deoarece, aproape toate activitatile corpului depind de prezenta oxigenului in concentratie normala in toate tesuturile.

Ozonoterapie

Ozonul (O3) este un gaz instabil format din trei atomi de oxigen care, in organism se degradeaza rapid in O2, format din doi atomi. In aceasta reactie se elibereaza o cantitate mare de energie, ajutand astfel la desfasurarea unor procese care stau la baza efectelor benefice ale ozonoterapiei.

TERAPIA INTRAVENOASA CU NUTRIENTI (IV THERAPY)

Terapia intravenoasa (terapia IV) este o tehnica medicala care con­sta in administrarea unor perfu­zii cu nutrienti/vitamine in concentratii mari pentru a fi asimilati in organism mai rapid, comparativ cu administrarea lor pe cale orala. Prin terapia IV, absorbtia substantelor nutri­tive poate sa creasca pana la 100% (fata de doar 20-50% pe cale orala).

Acupunctura

Acupunctura este o terapie binecunoscuta la nivel mondial, care completeaza medicina conventionala de mii de ani. Aceasta vizeaza reechilibrarea energetica, cu efecte benefice asupra sanatatii fizice, dar si mentale.

Consultatie de nutritie functionala si integrativa

Acest serviciu de medicina functionala si integrativa se adreseaza atat pacientilor care isi doresc sa invete sa ia decizii avizate cu privire la alimentatie, celor care isi doresc sa slabeasca si sa aplice principiile alimentatiei sanatoase in dieta zilnica, dar si …

Test de microbiom

Analiza Microbiom – GA-map™ Dysbiosis presupune testarea florei intestinale (microbiomul intestinal) si identificarea tipurilor si cantitatii de bacterii prezente in intestine.

Test de Nutrigenetica

Nutrigenetica este stiinta care studiaza modul in care caracteristicile genetice individuale afecteaza raspunsul la nutrienti. Testul de nutrigenetica este o analiza medicala inovatoare care indica pacientului alimentele compatibile cu organismul sau, nutrientii care ii ofera cele mai multe beneficii, alimentele la care manifesta intoleranta sau alergie, nevoile individuale de micronutrienti, dar si informatii despre capacitatea organismului de a metaboliza grasimile, carbohidratii, alcoolul, de a elimina toxinele si neutraliza radicalii liberi.

Psihoterapie & patient health coaching

Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar situat la granita dintre medicina si psihologie, ce are ca scop imbunatatirea sanatatii mentale a pacientilor, echilibrarea lor emotionala, precum si tratarea anumitor tulburari psihologice si comportamente disfunctionale. Exista mai multe tehnici de psihoterapie (cognitiva, rationala emotionala, focala, integrativa) prin care pacientul este ajutat sa inteleaga cauzele care ii determina anumite stari si dezechilibre, sa le constientizeze si sa lucreze activ la rezolvarea acestora.

Consultatii de monitorizare si control

Consultatia de control este necesara tuturor pacientilor carora li s-a recomandat sa efectueze un set de analize de sange. Controlul trebuie efectuat in maximum 30 de zile de la consultatia de medicina integrativa si functionala initiala.

Telemedicina

In Clinica de Medicina Integrativa Verithera by Secom® oferim si consultatii medicale online. Consultatiile realizate fara prezenta pacientului in cabinetul medicului pot fi efectuate doar pentru anumite specializari.